Ивелин Попов: Свикнал съм да нося отговорност
Ивелин Попов: Свикнал съм да нося отговорност / netinfo
„Всички в отбора и в клуба осъзнаваме какво изпуснахме в евротурнирите и доста съжаляваме”, заяви за Гонг капитанът на Литекс Ивелин Попов, след като неговият тим отпадна от турнира за Купата на УЕФА на прага на груповата фаза. „Това е животът и в частност футболът. Сега трябва изцяло да се концентрираме за мачовете в първенството и за Купата на България”, добави българският национал.

„Съжаляваме най-много за първия мач в Ловеч. Изравнителният гол тогава ни пречупи. На полувремето в очите ни се виждаха сълзи. В Бирмингам отидохме да победим, но не се получи. Направихме добър мач, но първият двубой предреши всичко. Не трябва да обвиняваме никой за грешките му. За това футболът е колективен спорт – когато някой сгреши, другите да поправим грешката му. Ние сме нормални хора и грешим. Според мен не ни достигна самочувствие”, каза още юношата на Левски.

Според него Литекс винаги е сред фаворитите за титлата в България. „В последните три кръга резултатите ни не са добри, но ние ще се върнем там където ни е мястото – начело. Сега се вижда, че отборът има лице. Изграждаме стил. Няма значение дали играем с Вихлен или с Астън Вила, винаги ще действаме по един и същ начин. И заставаме твърдо зад нашия треньор”, категоричен бе голмайстор №1 за „оранжевите” в Европа.

„Аз лично съм свикнал да понасям отговорност. Мисля, че съм правилният човек за това. Още от юношите на Септември и Левски съм свикнал много да се изисква от мен и да съм важна фигура в отбора. Въпреки, че изпуснах няколко дузпи, не се притеснявам и ще продължавам да искам аз да ги бия. Естествено това зависи от треньора”, заяви Попов.

„За нас не само мачът с Черно море в неделя е дерби. Трябва да побеждаваме в абсолютно всеки мач. Иначе в медийното пространство не трябва постоянно мнението, че българският футбол за нищо не става. Като постоянно се повтаря това футболният зрител идва предибеден на стадиона. А последните резултати на Литекс и Черно море показват, че не е така. Играхме като равен с равен с колоси в световния футбол”, каза халфът.

„Годините и животът ме поочупиха доста. Промених се. Аз съм от нормално семейство, свикнал съм да се боря за хляба си. Като малък всичко ти изглежда розово, но с годините проумяваш, че нещата са много сериозни и животът е доста трудно нещо”, призна младокът.

Ивелин коментира и възможността да заиграе в някой от елитните английски тимове. Според информация в медиите интерес към него проявяват Блекбърн и Съндърланд: „Разбира се, че бих пробвал дестинация като Англия. Кой би отказал на такова предложение. Що се отнася до слуховете до мен нищо не достига. Божа работа е какво ще се случи с мен”, завърши философски Попето.