Иванович ще търси реванш от Шарапова в Доха
Иванович ще търси реванш от Шарапова в Доха / netinfo
Преди два дни в столицата на Катар – Доха пристигна шампионката от Откритото първенство на Австралия по тенис Мария Шарапова. Рускинята ще вземе участие в турнира Qatar Total Open, който е с награден фонд от 2500 000 долара.

Шарапова се появи в отлично настроение в Доха, като видимо не показа, че се притеснява от участието в тази надпревара и на Ана Иванович, която ще бъде поставена под номер едно.

Сръбкинята е в Катар още от понеделник, където се готви усилено, за да вземе реванш от рускинята заради Откритото в Австралия.

В този турнир ще се изправят отново най-силните в женския тенис с изключение на Жюстин Енен, която взима участие в турнира в Антверпен. Очаква се на кортовете в Доха да се появят още Светлана Кузнецова и Винъс Уилямс.

След Мелбърн хубавата Маша дебютира в състава на националния отбор на Русия за Фед Къп срещу Израел и спечели всичките си срещи, в които взе участие. В този смисъл от началото на 2008 година Шарапова има победи в 9 официални мача. В Доха Мария ще има още няколко дни, за да тренира със своя наставник Майкъл Джойс и отново да покаже формата си от първия за годината турнир от Големия шлем.

Междувременно Тенис федерацията на Катар обяви, че победителката в надпреварата, която стартира на 18 февруари (понеделник) ще получи рекордния награден фонд за турнир от Женската асоциация, с изключение на Големия шлем. Сумата, която ще получи победителката е 441 000 долара, като тази сума няма да бъде обложена с данъци.

„Ние предлагаме много повече на победителката, отколкото тя ще може да прибере, след като обложат наградата с данъци от надпреварите в Маями и Индиън Уелс”, заяви директорът на турнира Айман Азми.

Qatar Total Open се провежда за осми път, като през първата година наградата за победителката бе 27 000 долара и бе спечелен от Мартина Хингис. Снощи бе определен и жребият за надпреварата. Повечето от водещите тенисистки като миналогодишната финалистка Светлана Кузнецова (2), Ана Иванович (1), Мария Шарапова (4) и Ана Чакветадзе (5) ще започнат надпреварата от втория кръг на турнира.