Иван Колев: Националният има една цел - победа
Иван Колев: Националният има една цел - победа / netinfo
Новият селекционер на младежкия национален отбор по футбол Иван Колев сподели в първото си интервю след назначението, че до него се е стигнало по каналния ред – след разговори с президента на БФС Борислав Михайлов и решение на Изпълкома.

„Срещнахме се с президента господин Михайлов, разговаряхме по този въпрос и днес се е взело решение,” заяви Колев. „Аз съм професионален треньор, работил съм с национални отбори и винаги е било изключително тежко, изключително трудно. Така че за мен това няма да е нещо ново. Разбира се, добре съзнавам, че това е голяма отговорност, защото все пак аз съм българин. Едно е да работя в друга страна, друго – в собствената си. Това допълнително ме амбицира да дам най-доброто от себе си.”

„Работя от почти седем години в чужбина, но винаги съм имал желание да работя в България. Просто там, където има шанс за изява, натам тръгва треньора,” призна Колев.

За целите си с новия отбор, доскорошният наставник на Индонезия заяви:„Още е много рано да говоря какво ще искам от моя отбор. Когато се работи с национален отбор, има една-единствена цел – във всеки мач трябва да се търси победа. Разбира се, трябва да се подготвят футболисти за мъжкия отбор, но това не отменя задачата да се търси едно добро представяне и на младежкия. Утре ще обсъждаме това и с Борислав Михайлов.”

Относно състава, на които ще залага за следващите срещи на младежите, Колев каза: „Ще се разчита на сегашните футболисти, защото те са добри, за да приключим квалификациите и ще гледаме в перспектива. Всеки, които има качества да бъде в младежкия национален отбор, трябва да бъде в него.”

„Аз непрекъснато следя българския футбол. Не мога да се оправдавам, че нашите юноши и младежи тренират в лоши условия. Аз отлично го знам, защото преди това пет години съм работил с юношеските национални отбори на България. Трудно е да ги вземем и да търсим победи, добро представяне в Европа, но това не е оправдание,” сподели своята визия Иван Колев. „Работата ще бъде в два аспекта – да се следи състоянието на момчетата, които ще довършат тези квалификации, и да се наблюдава следващото поколение, което ще замени тази генерация,” завърши новият селекционер на България.