Иван Ценов: Пожелавам на баскетбола в Пловдив да оцелее
Иван Ценов: Пожелавам на баскетбола в Пловдив да оцелее / netinfo
Изпълнителният директор на Българска федерация баскетбол Иван Ценов пожела на баскетбола в Пловдив да оцелее в трудната обстановка, в която се намира в момента. Вчера Ценов се срещна с кмета на града д-р Иван Чомаков, за да обсъдят кризата, в която изпадна баскетбола под тепетата, след като мъжкият отбор на Академик се разпадна заради липсата на спортна зала, която да използва.

„За съжаление на срещата с г-н Чомаков нямаше начин да се намери конкретно решение на въпроса, защото нито федерацията, нито кмета на Пловдив имаме реални лостове, с които да може да въздействаме на хората, които стопанисват двете зали под тепетата”, заяви Ценов.

Той обаче заяви, че е получил уверение от д-р Чомаков, че ще разговаря със собствениците на залите с цел проблемът да бъде решен.

Разговорите между Ценов и Чомаков са били насочени главно към решаването на въпроса как да се съхранят спортните игри в Пловдив в следващите две години, тъй като според кмета това е срокът, след който градът ще притежава нова многофункционална спортна зала с над 5 000 места.