Италианците кацнаха безмълвни
Италианците кацнаха безмълвни / Sofia Photo Agency
Световните шампиони от Италия пристигнаха с 20 минутно закъснение на летище София, което бе под сериозна полицейска закрила. Нито един от футболистите на Марчело Липи не пророни и дума пред множеството журналисти събрани на аеропорта.

Като лека изненада може да се приеме фактът, че „скуадра адзура” пристигна облечена в анцузи, а не в костюми. Четири автобуса, два микробуса и два автомобила съставляват паркът на италианците за гостуването на България.

Отборът е настанен в хотел „Хилтън”. Стоте журналисти и официалните лица от Италия са в други хотели. В чакалнята на стария терминал на Летище София не бяха допуснати фенове от страна на полицията. Единствено един запалянко приготвил синята фланелка на Италия за автографи и още един с фланелка на Киево успяха да промушат сред журналистите, за да докоснат световните шампиони. Те бяха щедри при раздаването на автографи и при снимките с феновете за разлика от отношението им към журналистите.

Екип от Италианската футболна федерация пристигнал по рано в София организираше по-най бързия начин придвижването на отбора към центъра на столицата.

Точно в 20:30 часа футболистите на Италия, заедно с треньорския щаб на тима се появиха на терена на Националния стадион "Васил Левски", за да добият по-добра представа за съоръжението преди утрешния мач.

Селекционерът Марчело Липи пък веднага запали любимата си пура.