Испанците не допуснаха изненади в Барселона
Испанците не допуснаха изненади в Барселона / netinfo
Водачът в схемата Рафаел Надал се класира за финала на турнира на родна земя в Барселона след безапелационна победа с 6:1, 6:0 над германеца Денис Гремелмайер за само 50 минути.

Номер две в света Надал взе последните 11 гейма в срещата и утре ще се опита да спечели четвърта поредна титла в каталунската столица и общо 25-а в кариерата си.

Тореадорът от Майорка доминираше изцяло срещу 85-ия в световната ранглиста германец, като спечели 50 от общо 65-те разигравания в мача.

Така испанецът записа 20-а победа в 21 мача в Барселона, а единственото му поражение в турнира е през 2003 година от сънародника ми Алекс Кореча.

В двубоя за титлата Надал ще се изправи срещу поставения под номер две и пети в света Давид Ферер също от Испания. Ферер се справи в другия полуфинал с швейцареца Станислас Вавринка със 7:6(8), 6:3 за един час и 53 минути.

Вавринка пропусна аванс от 5:2 точки в тайбрека на първия сет, а след това допусна ранен пробив във втория, който се оказа фатален.

Надал има три загуби в осем мача срещу Ферер досега, но само една от тях е на червено и то в първата среща помежду им в Щутгарт през 2004 година.