Интерес към Лукаич от Сърбия и Русия
Интерес към Лукаич от Сърбия и Русия / netinfo
Отбори от Сърбия и Русия проявяват интерес към наставника на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Желко Лукаич, според радио Б92. Медията отбелязва успеха на сръбския специалист в България и факта, че Лукаич и ЛукОйл взеха титлата у нас без нито една загуба през сезона.

„И докато ръководството на клуба твърди, че иска да го задържи, Желко Лукаич още не иска да изясни къде ще продължи кариерата си”, пише в интернет изданието си Б92 и допълва: „Отбори от Сърбия и Русия се интересуват от услугите на Лукаич.”

Сръбският наставник на „студентите” спечели титлата и Купата на България и стигна осминафинал в турнира за купа УЛЕБ с ЛукОйл Академик.

Желко Лукаич замина за родината си веднага след триумфа в Ботевград и се очаква в близко бъдеще да преговаря с ръководството на шампионите за нов договор за догодина.

Нещо, което не смята да направи плеймейкърът Уили Дийн, който твърдо заяви желанието си да играе на по-високо ниво от родното ни първенство. „Студентите” обаче имат договор за сезон 2008/2009 с друг плеймейкър – Антонио Бъркс, който подписа миналото лято, но бе наказан от ФИБА със спиране на правата за 1 година заради скандал с бившия му клуб Цървена звезда.