Интер с трудна победа над Палермо
Интер с трудна победа над Палермо / netinfo
Шампионът на Италия – Интер постигна трудна победа над гостуващия Палермо с 2:1. Така нерадзурите възстановиха преднината си от шест точки пред втория Рома, който снощи победи със същия резултат отбора на Милан.

Двубоят на „Сан Сиро” започна отлично за домакините и още в 5-ата минута опитният Патрик Виейра откри резултата след добра комбинация със Златан Ибрахимович.

Радостта на Интер обаче трая твърде кратко и в 24-ата минута бранителят Марко Матераци си отбеляза нещастен автогол след разбъркване в наказателното поле. Десет минути по-късно възпитаниците на Роберто Манчини отново взеха преднина, след като Хименес реализира втория гол за Интер.

През вторите 45 минути домакините се опитаха да решат всичко в мача с нов гол, но пропуски направиха влезлият като смяна Луиш Фиго и Ибрахимович. В края на срещата футболистът на гостите Едисон Кавани удари с лакът Марко Матераци, който за секунди изгуби съзнание, но все пак успя да продължи срещата.

В друг мач от кръга Фиорентина не срещна трудности срещу тима на Дженоа и записа успех с 3:1. Същият резултат се получи и в мача Сампдория – Катания, а Реджина разби с 4:0 Сиена.

По-късно днес е срещата между Ювентус и Наполи.