Интер и Рома вървят ръка за ръка
Интер и Рома вървят ръка за ръка / netinfo
Шампионът на Италия Интер записа поредна победа в Серия А, а редом до „нерадзурите” върви и отбора на Рома, който изостава на три точки.

Интер се наложи с 2:0 като гост на Фиорентина, като головете отбелязаха Хименес в 10-та минута и Хулио Крус в 45-та.

В същото време Рома измъкна домакински успех с 2:1, след като Жуан и Тадей се разписаха за „вълците”, а почетното попадение за „фриуланите” реализира Куалиярела. Удинезе завърши с двама човека по-малко, тъй като с директни червени картони бяха изгонени Пинци и Досена.

Аталанта разгроми с 5:1 Наполи. За отбора от Бергамо бяха точни Флокари, Лангела, Дони, Кароциери и Пинто, а за гостите се разписа Соса.

Каляри не успя да победи Ливорно и двата отбора завършиха 0: 0, а Сиена измъкна точката при домакинското равенство 1:1 срещу Лацио. „Орлите” поведоха чрез Горан Пандев в 23-та минута, а Макароне изравни в 32-та.

Парма победи с минималното 1:0 Емполи с гол на Паци в 21-та минута, а Катания се наложи с 3:1 над Палермо. За домакините се разписаха Маскара в 29-та минута, Спинеси в 41-та от дузпа и Мартинес в 89-та. Касерта вкара почетния гол за Палермо в 63-та минута, но след 120 секунди бе изгонен.