Индийска телевизия отразява М-Тел Мастърс
Индийска телевизия отразява М-Тел Мастърс / netinfo
Българската национална телевизия взе правата за излъчване на международния шахматен супертурнир М-Тел Мастърс 2008, който стартира на 7 май в Централния военен клуб в столицата, а надпреварата ще бъде отразявана и от руска и индийска телевизии.

За титлата тази година ще спорят трикратният победител в надпреварата Веселин Топалов, Василий Иванчук от Украйна, Теймур Раджабов от Азербайджан, Левон Аронян от Армения, Бу Сянджи от Китай и другият българин Иван Чепаринов.

И тази година състезанието е под патронажа на президента на България Георги Първанов. Всеки ден от 7 до 18 май „Канал 1” ще излъчва дневници от шахматните сблъсъци. Три пъти дневно любителите на древната игра ще могат да следят развоя на партиите чрез 10-минутни преки включвания по сателитния канал „Тв България”.

Над 20 журналисти от САЩ, Русия, Англия, Испания, Индия, Гърция, Холандия и Германия вече са се акредитирали в пресцентъра на турнира. Очаква се в София да пристигнат телевизионни екипи на руската „НТВ плюс спорт” и индийската „Дурдешан ТВ”.