Индианаполис триумфира в Супербоул
Индианаполис триумфира в Супербоул / netinfo
Индианаполис Колтс спечели 41-я СуперБоул в Националната Футбола Лига в САЩ, след като победи Чикаго Беарс с 29:17.

Под проливния дъжд в Маями, футболът бе последното нещо, което се играеше на подгизналия терен. Колтс се адаптираха по-добре към тежките условия и най-вече това стори техният куотърбек – Пейтън Манинг. Манинг изигра най-силния си мач до момента и заслужи най-голямата индивидуална награда – за Най-полезен играч на СуперБоул.

„Пейтън е невероятен играч, роден лидер,” заяви треньорът на Индианаполис Тони Дънги.”Той подготвя играта, работи здраво, прави всичко, за да печелим мачове и води уверено отбора. Това момче е готово за Залата на славата и е един от най-великите футболисти на всички времена.” Дънги записа името си в историята и с факта, че е първият тъмнокож треньор, печелил СуперБоул.

Тони Дънги получи и първия си шампионски пръстен. Това обаче не бе единственото нещо, случващо се за пръв път. За пръв път валя дъжд по време на СуперБоул, за пръв път началният удар започна атака за тъчдаун, а сензацията на Беарс Девин Хестър избяга 92 ярда, за да хване топката.

Доминик Родис и Джоузеф Адаи пробягаха 190 ярда заедно, а Адаи улови и 10 паса за 66 ярда.

За Индианаполис това е първи трофей, докато за Чикаго появяването на финал е второ в историята. Беарс спечелиха СуперБоул през 1985 година.