Илиев: Стойчо не бе очарован от моето напускане
Илиев: Стойчо не бе очарован от моето напускане / netinfo
Националният защитник на България Валентин Илиев заяви, че Стойчо Младенов не е бил очарован от трансфера на играча в руския Терек Грозни.

Договорът на бранителя с руския отбор е за 2,5 години, като самият играч сподели, че за него е добре, че в Терек играе бившия му съотборник от ЦСКА Радослав Забавник.

„Не го приемам като раздяла с ЦСКА. Винаги мога да се върна. Тук премина моето израстване и съм много благодарен на всички в този отбор. Стойчо не бе никак очарован от моето напускане”, коментира футболистът.

„Поне така усетих от разговора, който водихме. Не се притеснявам, че ще се отдалеча от националния отбор, защото български телевизии дават руското първенство, така че който иска ще ме гледа. Обмислях доста предложението, защото това е сериозна стъпка и не съм взел прибързано решение”, добави новото попълнение на Терек.

„Не желая да сравнявам ЦСКА с Терек. Мисля, че руското първенство е с една класа над нашето. За мен е предимство, че съм бил 2,5 г. в Украйна и това ще ми помогне да се адаптирам по-бързо към руския футбол. Мисля, че израстването ми в ЦСКА ще ми помогне двойно повече”, каза Илиев.

„Относно ЦСКА винаги съм казвал, че незаменими хора няма. Винаги ще се намери кой да замести напускащите футболисти. Имал съм добри и лоши моменти при армейците, но не съжалявам за нищо. Тук е момента да благодаря на всички, които ме подкрепяха, а не тези, които не ме подкрепяха, защото именно тези негативи ме амбицираха още повече да дам всичко от себе си”, допълни бившият футболист на ЦСКА.

„Чакам работна виза и ще замина заедно със моето семейство, където ще живеем в Кисловодск. Благодаря на всички журналисти, които работиха с мен. Благодаря за хубавите и лошите мнения, тъй като всички тези оценки са ми помогнали да бъда винаги на ниво”, завърши Валентин Илиев.