Илиев: Стара Загора е в еуфория заради Берое
Илиев: Стара Загора е в еуфория заради Берое / netinfo

Старши треньорът на Берое Илиян Илиев заяви в интервю за Гонг, че в Стара Загора се е зародила еуфория около водения от него отбор.

„Тези неща се усещат, където и да отида хората говорят за Берое. Мисля, че има някаква еуфория. Първият мач със Славия нищо, че не го спечелихме накара хората да вярват в още повече в отбора”, призна специалистът.

„Конкретно за мача с Левски очаквам футболистите ми да дадат всичко, което могат. Никои не ни поставя някакви задачи, като победи, равни или почетни загуби. Играем, както можем”, продължи Илиев.

Старши треньорът на Берое заяви, че за срещата със „сините" много ще му липсва централния бранител Иво Иванов.

„Ако не смятаме, че не можем да направим нещо, нямаше да се съберем преди двайсетина дни. Назад сме с някои неща, главно със сработването. Всеки ще даде това, което може. Никой от ръководството или хората в града, не ни е опрял пистолет и да ни каже „излизате и биете”, отбеляза треньорът на „заралии”.

„На мача със Славия дали от съдията, или защото ни свършиха физическите сили се прибрахме назад. Когато десетина хиляди са зад гърба на отбора, смятам че футболистите могат да дадат повече, отколкото могат в момента”, допълни Илиев.

Специалистът изрази надежда, че на срещата с шампиона на България ще присъстват дори и повече запалянковци отколкото на предния двубой със Славия.

„Не съм гледал Левски, горе долу следя, какво пише във вестниците. Знам, че е трудно да се гради нов тим и сам го усещам в момента. Мъри Стоилов направи нещо подобно с предния отбор на Левски. В България малко липсва търпението към треньорите. Още от третия мач хората очакват, че футболистите ще започнат да плетат комбинации, а отборите ще са във върхова форма. Пък и на нашите „прекрасни” терени това не е много лесно”, отбеляза Илиян Илиев преди утрешната среща между Берое и Левски в града на липите.