Илиана Раева: Търсим добре облечени бизнесмени
Илиана Раева: Търсим добре облечени бизнесмени / Gong.bg

Старши треньорът на националния ни отбор по художествена гимнастика Илиана Раева отправи призив към хората и фирмите с възможности, да се обърнат към този спорт, за да помогнат със средства младите ни грации.

Освен нея, по време на съвместна пресконференция, шефовете и останалите гимнастически спортове у нас (Никола Проданов – спортна гимнастика и Йорданка Благоева – аеробна гимнастика) също изразиха готовност да се срещнат с бизнесмени, желаещи да спонсорират талантите ни.

„Художествената гимнастика иска добре облечени бизнесмени с пари. Ние нямаме спонсори. Българската федерация по художествена гимнастика няма спонсор. Моля ви напишете го това”, апелира към журналистите Илиана Раева, по повод, че в спорта вече повечето големи неща се случват, не само благодарение на ентусиазъм, а и на средства.

„Няма да откажем и някой петролен магнат, както имат Русия”, добави Мария Гигова.

От своя страна шефът на федерацията ни по спортна гимнастика Никола Проданов също отправи молба към медиите: „Ще бъдем много щастливи, ако кажете, че гимнастическите спортове официално са поставили въпроса, че търсим фирми, които да ни подкрепят.”

Самата Илиана Раева поздрави Мария Гигова за избирането й за член на Техническия комитет Техническия комитет по художествена гимнастика към Международната федерация по гимнастика (ФИГ), както и кандидатурата й за президент: „Успехът, който извоювахме е огромен. Искам да кажа, че в течение на една година България, и лично Мария Гигова, водеше една позитивна кампания. През тази една година, обаче различните блокове работиха срещу техните опоненти. Това беше много грозна кампания, победата на Мария Гигова е най-вече победа на нейния авторитет и професионализъм, авторитет, както и разбира се на българската художествена гимнастика. Да се бориш срещу кандидатурата на Бруно Гранди и Русия, това е абсолютна победа. За мен това е един огромен успех на Мария, защото ако хората от различните континенти бяха оставени да гласуват по съвест, абсолютно щяхме да имаме президент.”

„Смятам, че попадналите в този Технически комитет, по-голямата част са наясно, че се нуждаем от промени в правилника и съдийството и съм сигурна, че Мария Гигова ще помогне това нещо да се случи”, добави треньорът на националния отбор.