Играчите не говорят, Пенев се скара, Александров се извинява
Играчите не говорят, Пенев се скара, Александров се извинява / netinfo
Неприятна и конфузна ситуация се получи след дадената днес пресконференция на националния селекционер Пламен Марков. На нея бе обявено, че след това в рамките на близо половин час над 50-те журналисти, дошли чак до резиденция „Бояна”, ще имат възможност да направят своите интервюта, с когото от националите пожелаят.

„Те ще бъдат на ваше разположение във фоайето на резиденцията” – обяви пресаташето на тима Борислав Константинов.

След като представителите на медиите дойдоха на уговореното място, там единствен от националните играчи бе Стилиян Петров, но той както е известно не говори от известно време насам пред журналисти. Въпреки обещаните футболисти, никой от 19-те на Пламен Марков не уважи медиите. Част от колегите бяха принудени да се качват по етажите, където един-двама от националите им обърнаха внимание.

В същото време помощникът на Марков Любослав Пенев обърна внимание на малко по-висок глас на един от фоторепортерите затова, че го снима в кафенето на резиденцията, след като е имал тази възможност по време на пресконференцията.

В крайна сметка журналистите си тръгнаха много по-рано от отпуснатото време за интервюта, обидени от отношението на националите към тях.

В последния миг, друг от помощник-треньорите Петър Александров направи кратко извинение, по радиоуредбата в автобуса, с който бяха извозени всички медии до портата на резиденция „Бояна”.

„Извинявам се на всички вас, виждате, че ни предстои важен мач, явно напрежението е малко в повече. Още веднъж поднасям извиненията си са случилото се” – каза Александров.

Няколко журналисти единствено го попитаха, какво би се случило в Швейцария с него, при пободна ситуация. Отговор не последва…