И Бухалов отпадна на СП във Валенсия
И Бухалов отпадна на СП във Валенсия / netinfo
Спас Бухалов отпадна в квалификацията на овчарски скок, след като записа три несполучливи опита на височина от 5,55 метра. Квалификационната норма бе доста висока - 5,70 метра и поради тази причина Бухалов пропусна началните височини от 5,35 и 5,45 метра. Това обаче му изигра лоша шега. Защото се видя, че той бе близо до целта, но като че ли нямаше необходимата загрявка от преодолени по-ниски височини.

По регламент за финала ще се класират първите три от всеки от двата полуфинала плюс трите губещи с най-добри времена.

Както е известно тази вечер от 20:05 часа българско време Николай Атанасов ще участва в скока на дължина.

Сензацията в сутрешния сеанс от втория ден на шампионата на планетата бе отпадането на световния вицешампион от Москва’2006 и лидер в световната ранглиста Дайрон Роблес (Куба) в сериите на 60 метра с препятствия.

Роблес бе в една серия заедно с олимпийския и световен шампион на открито Лю Сян (Китай) и медалиста от големи първенства Станиславс Олиярс (Латвия). Кубинецът спря малко след старта, очаквайки фаулстарт заради бързата реакция на Сян - 0,105 секунди.

Такъв обаче не последва и Роблес се впусна да бяга, но вече бе късно финишира последен за 8,53 секунди. Иначе, първи в тази серия стана Олиярс със 7,72 секунди, пред Сян - 7,73 секунди и Максим Линша (Беларус) - 7,80 секунди.