И БГ триото на Амкар не успя да спре лидера
И БГ триото на Амкар не успя да спре лидера / netinfo
Отборът на Георги Пеев, Мартин Кушев и Захари Сираков – Амкар, допусна втора загуба от началото на първенството. Тимът от Перм записа поражение с минималното 0:1 като гост на лидера във временното класиране Рубин Казан.

Георги Пеев и Мартин Кушев записаха пълни 90 минути в мача от 6-я кръг, докато Захари Сираков бе заменен в самия край на двубоя от Сикимич.

Единственото попадение в срещата, което се оказа достатъчно за трите точки, с които Казан да затвърди първото място падна в 67-та минута. Баляйкин проби по левия фланг, асистира на Сергей Семак, който от центъра на наказателното поле стреля към вратата, топката се удари в крака на Белоруков и влезе в мрежата на гостите.

Превърналият се в любимец на феновете на Амкар Мартин Кушев пропиля добра възможност още в 19-та минута, а след това опитите и на неговите съотборници също останаха без резултат.

Въпреки поражението тимът от Перм заема четвърто място във временно класиране на руското първенство, колкото има и петият Криля Советов, който вчера победи тима на Александър Младенов Том Томск с 3:0.

От своя страна Рубин вече може да поеме глътка въздух на върха с 18 точки и 6 победи от 6 кръга, следван от отбора на Цветан Генков – Динамо Москва, който има 14.