Хърватите се подиграват: Беше лесно да бием Англия
Хърватите се подиграват: Беше лесно да бием Англия / netinfo
Капитанът на хърватския национален отбор по футбол Нико Ковач не пропусна да се присмее на патетичния английски тим, след победата насред „Уембли”. Хърватия се наложи убедително с 3:2, а Ковач заяви, че това е било много „лесно”.

36-годишният играч коментира: „Англия играеше еднообразно, с дълги топки към Крауч, който предоставяше топката на Лампард или Джерард. За нас беше много лесно да спрем тези атаки.” Като „предсказуеми” определи действията на съперника Ковач.

„Когато Бекъм се появи в игра, стана малко по-опасно за нас, но ние демонстрирахме характер и след като ни върнаха двата гола, успяхме да се стегнем и да ги бием. Ние и Русия сме двата най-добри отбора в групата, така смятам аз,” добави самоувереният ветеран. „Хърватия разполага с отбор, а Англия – не. Ние имаме играчи, които обичат да играят един на един с опонента, но Англия май няма такива.”

„Понякога е добре да паднеш, и аз съм убеден, че Англия ще се завърне на Световното първенство,” каза още Ковач, който сподели, че според него е съвсем правилно Стив МакЛарън да бъде уволнен.

„Ако отборът побеждава – той остава, ако губи – си тръгва, такива са законите на футбола,” допълни полузащитникът. „Смятам, че тук очакванията към националния са твърде високи. Мисля, че когато английските фенове са видели жребия за квалификациите по-рано, са си мислели, че със сигурност ще се класират. Трябва да се надяваш, но не и да очакваш,” философски заключи Нико Ковач, който почти сигурно ще играе на последния си голям форум догодина.