Хърватите: Подценихме ги, важни са трите точки
Хърватите: Подценихме ги, важни са трите точки / netinfo
След победата с 1:0 на Австрия в първия си мач от Евро 2008 футболистите на Хърватия се обединиха около мнението, че двубоят е бил много труден за тях, тъй като не са очаквали домакините на шампионата да играят толкова силно.

„Мачът бе много тежък” - призна авторът на единствения гол в двубоя Лука Модрич – „Определено можем да играем и по-добре. Решаващо в случая обаче е победата.

„При изпълнението на дузпата наблюдавах накъде ще мръдне вратаря и изпратих топката в другата посока”, каза още новото попълнение на Тотнъм Модрич, който се разписа от бялата точка още в четвъртата минута.

„Най-важното е, че взехме три точки на старта” – заяви вратарят Стипе Плетикоша, който бе избран за играч на мача – „Австрийците бяха много агресивни, но ние се защитихме успешно. Не всичко бе наред и ни вървеше, както си го представяхме. Ето защо победата ни е от изключително важно значение.”

Подобно бе мнението и на бранителя Йосип Шимунич: „Трите точки са много важни. Не играхме така, както можем. Лично аз не мислех, че Австрия е толкова добър тим - поздравления. Утре обаче никой няма да си спомня как е протекъл мачът, но ще знае кой е победил.”

„Имахме късмет на старта” – споделя Дарио Сърна – „Наистина не играхме добре и затова постигнатата победа е толкова ценна. Трябва да анализираме грешките си, за да се подготвим за следващия ни мач срещу Германия.”