Хървати и британци се биха в Загреб
Хървати и британци се биха в Загреб / netinfo

В Загреб полицията задържа 16 хърватски и 5 английски фенове, които през изминалата нощ са участвали в сбивания на няколко места в центъра на града.

Повечето от задържаните са били пияни. Няколко хулигани, въоръжени с метални пръти, са нападнали четирима английски фенове в 2:20 ч. тази нощ близо до хотела на улица „Супилова”. Нападнатите английски фенове са отказали медицинска помощ.

Полицейски кордон успя да предотврати стълкновение между групите фенове от Хърватия и Англия на централния площад в хърватската столица.

36-годишен англичанин с 1,65 промила алкохол в кръвта не се е подчинил на заповедта на полицаите и срещу него е била използвана сила. Той е откаран в участъка. Малко преди полунощ от улица „Ткалчичеча” са извикали полиция, защото в кафене някой активирал противопожарните устройства. Пред кафенето полицаите заварили 34-годишен хърватин в момента, в който хваща и поваля на земята английски фен. При идването на полицията хърватинът се опитал да избяга и срещу него също е била използвана сила. И двамата са задържани.

Полицията е арестувала и 26-годишен пиян хърватин, който хвърлил стол от тераса в прозорец на ресторант. В участъка е установено 1,29 промила съдържание на алкохол в кръвта.

По данни на полицията с чартърни полети и с влакове в Загреб досега са пристигнали около 800 англичани. Очаква се да дойдат още 1 500 души. Срещата тази вечер между Хърватия и Англия се оценява като мач с висок риск. Полицията и организаторите предприеха невиждани досега охранителни мерки.