Хваната с кокаин Антоанета Бонева с шанс за Пекин
Хваната с кокаин Антоанета Бонева с шанс за Пекин / netinfo
Хваната с кокаин Антоанета Бонева все още има шанс да представя България в дисциплината 25 метра пистолет на Летните олимпийски игри в Пекин. Управителният съвет на родната федерация реши да изчака окончателното решение от Международната централа, защото то може да разреши на Бонева да стреля приз август в Китай. При негативна развръзка, квотата ще бъде дадена на Ирена Танова.

След положителни А и Б-проби за наличие на кокаинов метаболит, резултатите са били изпратени до Международната федерация по стрелба, която трябва да се произнесе по случая. Отговор от там все още няма.

„Правим всичко възможно Антоанета да участва в Пекин, докато изчакваме решението на Международната федерация. Ако наказанието й е предупреждение, то Бонева ще участва на Олимпиадата. УС изцяло застава зад нея, но ако решението е неблагоприятно, то на нейно място ще стреля Ирена Танова от СК ЦСКА. В зависимост от решението на Международната федерация ще стане ясно коя ще пътува. Вариантите са много – на нас най-ни се иска да е предупреждение, а може да има и по-лошо като две години наказание. Факт е, че шансовете Антоанета да пътува до Китай са малки, но ги има. Очаквахме и продължаваме да очакваме решението на Международната федерация,” коментира за Гонг Димитър Тодоров – ген.секретар на БФ Спортна Стрелба.