Христолов: Въпросът с Видолов е приключен
Христолов: Въпросът с Видолов е приключен / plovdiv24.com
Президентът на Лотев Пд Димитър Христолов отписа окончателно от отбора най-добрия си футболист Костадин Видолов. Договорът на халфа изтече на 30 юни и той не се появи на днешната първа тренировка, като се очаква да приеме офертата на Спартак Пд.

„Видолов не даде никакъв сигнал, че иска да играе при нас. Трябва да е ясно обаче, че Ботев не е Видолов и имаме достатъчно млади футболисти, които могат да го заместят достойно,” коментира Христолов.

Въпреки почти сигурното напускане на ключовия си играч, босът на „канарчетата” заяви, че целта пред неговия отбор тази година ще бъде класиране до шесто място в А група.

Очаква се до няколко дни да има и структурни промени в управлението на клуба, като ще бъде назначен нов изпълнителен директор, а няколко бивши футболисти ще влязат в ролята на скаути на Ботев.

На първата тренировка изненадващо се появи нападателят Атанас Чепилов, за когото Светослав Гърков заяви, че няма да му е нужен. Ръководството на Ботев обаче не е успяло да прекрати договора за преотстъпване от Динамо Киев и Чепилов по неволя ще остане до декември в Пловдив.

Общо 31 играчи излязоха за първа тренировка, като освен двете сигурни попълнения Николай Манчев и Георги Христов от Марица, на проби дойдоха още Валентин Карагьозов и Станислав Николов от Хебър, Димитър Алексиев (Велбъжд), Алексей Енчев (Локо СЗ), Манол Ганев (Пирин ГД), Стефан Киков (Шумен) и юношите Костадин Гаджалов, Димитър Витанов, Любомир Линкин и Илиян Йорданов.

Подготовка с отбора продължава да води и синът на Светослав Гърков - Васил. Очаква се в близките дни в Ботев да пристигнат ганаец и македонец. От Австрия пък трябва да се върне Йордан Минев, който бе на проби в Таврия.

Дормушали Саидходжа също ще поднови занимания с Ботев от утре, когато се връща от Германия.