Христолов разследвна своите в Ботев
Христолов разследвна своите в Ботев / netinfo
Президентът на Ботев Пловдив Димитър Христолов е наредил вътрешно разследване в клуба относно информациите и действията свъзраси с нападателя Георги Христов. Причината за това действие на боса са ширещите се слухове, че хора, които са на работа при „канарчетата”, са подтикнали футболиста да подаде молба за разтрогване на договора на предстоящото заседание на Арбитражната комисия. Освен това изтичала и информация относно клаузите в договорите с отделните играчи.

Според запознати Христолов ще се насочи първо към хората, които имат пряк достъп до документацията на Ботев и могат спокойно да боравят с нея. „Чувам подобни неща и много се изненадвам. Ще проверя какво точно се случва, защото някои неща са меко казано странни и аз се чудя дали няма нещо гнило”, коментира Христолов.

Шефът на „канарчетата” вече няколко пъти бе пробит от „своите” хора. Първо вицепрезидентът Константин Дервенков продаде зад гърба му Веселин Минев в Левски, а в последствие няколко договора на футболисти бяха разтрогнати без проблеми благодарение на подписа на изпълнителния директор тогава Костадин Костадинов.

Последният удар по Христолов бе с двамата футболисти на Берое, с които бяха подписани договори, но в последствие се върнаха в Стара Загора. Тогава изпълнителният директор Марин Бакалов обяви, че всичко с Жельо Желев и Иво Иванов е наред, но БФС реши друго.

В същото време старши треньорът на „канарчетата” Тенчо Тенев обяви, че не иска да се разделя с нито един футболист. „Искам да направим отбор и бих желал всички играчи да останат в Ботев. Това се отнася и за Георги Христов”, коментира Тенев.