Хидинк отзова капитана на Русия
Хидинк отзова капитана на Русия / netinfo
Треньорът на Русия Гуус Хидинк не повика капитана на Русия Андрей Аршавин за приятелския мач срещу Румъния следващата сряда.

Звездата на шампиона Зенит Санкт Петербург, който вкара 10 гола през последното първенство, беше изгонен в последната евроквалификация срещу Андора през ноември и бе наказан да не играе в първите два мача на Сборная на Евро 2008 срещу Испания и Гърция.

Завърналият се от Севиля в руския шампионат в тима на Динамо Москва нападател Александър Кержаков също не попадна в състава за контролата с Румъния.

„Трябва да видя, как ще играе отбора без Аршавин” - обясни Хидинк – „Ние имаме петима играчи за две места в атаката. Кержаков трябва да работи здраво, за да намери игровия си ритъм.”

За първи път от домакинството равенство на Русия срещу Израел през октомври 2006 година повиквателна получи полузащитника на Спортинг Лисабон Марат Измаилов.

Освен срещу Румъния, Сборная ще изиграе още три проверки – срещу Казахстан, Сърбия и Литва, преди първия двубой от Евро 2008 с Испания на 10 юни.

Четиримата повикани нападатели, повикани от Гуус Хидинк, са Павел Погребняк от Зенит, Роман Павлюченко от Спартак Москва, Дмитри Съйчев от Локомотив Москва и Роман Адамов от ФК Москва.