Хидинк не бил подписал с Русия, поема Челси?
Хидинк не бил подписал с Русия, поема Челси? / netinfo
Въпреки че бе обявено, че Гуус Хидинк е подписал нов договор за селекционер на Русия, Сергей Капков – президентът на Националната футболна академия, твърди, че това не е вярно и холандецът може да напусне поста си след Евро 2008.

Заплатата на Хидинк от 2,5 милиона евро, без да се включват премиите, се плаща лично от собственика на Челси Роман Абрамович и след изказването на Капков се заговори, че милиардерът може да вземе наставника на Стамфорд Бридж още през тази година.

„Той искаше един милион евро бонус, ако националния отбор се класира за финалите на Световното първенство. Ние бихме искали да разберем, дали има логика в такова голямо увеличение”, каза Капков.

„Ние също бихме Гуус да прекарва повече време в Русия и да посещава различните краища на страната, тъй като сериозно обсъждаме дали можем да финансираме новия му договор, ако той се отнася по този начин”, каза босът на Националната футболна академия, през която минават парите на Абрамович за Сборная.

Капков настоява, че новият договор на Хидинк все още не е подписан, въпреки че официално беше обявено, че споразумението вече е парафирано.