Херо за съдиите: Нов бардак със стари хора не става
Херо за съдиите: Нов бардак със стари хора не става / netinfo

Старши треньорът на Черноморец Димитър Димитров – Херо бе категоричен, че е бил изгонен неправомерно, по време на двубоя на „акулите” срещу Сливен (1:1).

Наставникът на бургаския клуб бе изключително афектиран от случилото се: „Ако имам някаква оферта отвън, веднага бих тръгнал. Преди малко разбрах, че Димо Момиров е предал мои метафорични думи в доклад. Аз казах на трибуните: „С това българско съдийство, не знам кога ще се оправим. Една голяма яма, една туба бензин и една клечка кибрит ще ги оправят.”

В ефира на Спортно шоу Гонг делегатът на този мач Димо Момиров отрече да е записвал в доклада си подобно нещо: „За тубата с бензин, за такова нещо не съм писал.”

От своя страна Херо продължи: „Такова нещо не съм казвал на никакъв съдия. Аз бях изгонен, без да има грам причина за това. Скоро ще ме чуят, ама много добре ще ме чуят.”

„Имаше спорни ситуации в първите минути. Той излезе и ме помоли да не казваме има ли фаул или не. В ситуацията, за която говори, помощникът ми беше на линията, а аз на пейката. 60 метра бяга съдията, за да ме изгони. Корумпирано съдийство. Има една приказка с „Нов бардак със стари хора не става”, заяви още Димитър Димитров.

„Защо го сложите да свири тоя съдия? Това съдийство е доказало своята некомпетентност”, обърна се към Димо Момиров Димитър Димитров – Херо.

„Това беше измислена дузпа във Варна. Още си търкам очите и не мога да повярвам, че беше свирена такава дузпа. За мен българското съдийство е умряло. За мен нещата са ясни”, върна се назад във времето треньорът на Черноморец.

„Не ме притесняват техните наказания”, допълни Херо, който ще бъде наказан за следващите двубои и няма да може да ръководи отбора си в мачовете срещу ЦСКА и Левски.

„Левски си има треньор и съвсем некоректно е да коментираме това. Как се чувства Емил Велев, след като всеки ден го сменят”, отговори Димитър Димитров на въпрос за ширещите се слухове, че може да поеме „сините”.

„Има хора, които в момента се радват, и си мисля, че нарочно свирят срещу бургаските отбори. Има един лаф „Кьор Бургас”. Аз не мога да бъда против Нафтекс. Да, аз съм в момента в Черноморец и тях ги боли”, завърши Херо.