Херо: Футболът загуби от този мач
Херо: Футболът загуби от този мач / netinfo
Старши треньорът на Черноморец Димитър Димитров-Херо бе много ядосан след днешния мач с Локомотив Пловдив, спечелен с 1:0 от бургазлии. Причината обаче не беше играта на възпитаниците му, а решението на Дисциплинарната комисия да накаже отбора му за един мач без публика.

„Мисля, че решението на Дисципа да играем на празни трибуни, е изключително неубедително. Защото футболът е направен за хората. А по този начин те ги наказаха. За мен е мъртвило да играеш без публика. Няма я тази тръпка, няма ги мотивацията и нагласата във всеки един футболист. Ако се стига до такива решение, те трябва да бъдат изключително крайни. В случая нашите фенове бяха наказани без да са виновни. Виновна беше охраната на мача в Стара Загора, която позволи на запалянковците на Берое да стигнат до нашите и да им вземат знамето. Така стана сблъсъка. Днес футболът загуби от нашия мач”, каза наставникът.

„Мачът беше изключително труден и тежък. Имаше положения и пред едната и другата врата. За щастие късметът беше на наша страна. Както спечелихме, така можеше и да загубим”, призна Херо.