Хамилтън най-бърз в първата свободна тренировка на Хокенхайм
Хамилтън най-бърз в първата свободна тренировка на Хокенхайм / netinfo

Лидерът в световния шампионат на Формула 1 Люис Хамилтън даде най-добро време по време на днешната първа свободна тренировка преди неделното Гран При на Германия на пистата "Хокенхайм".

23-годишният англичанин, окрилен от важната победа на "Силвърстоун" преди две седмици, постигна най-бърза обиколка за 1:15.537 в сутрешната сесия. Неговият съотборник Хейки Ковалайнен бе с второ най-добро време - на 0.129 секунди от Хамилтън, а Фелипе Маса с Ферари завърши трети. Световният шампион във Формула 1 Кими Райконен с Ферари даде пето най-добро време.

Полякът Роберт Кубица пък се заби в чакъла и се удари в гумените бариери 12 минути пред края на сесията. С четвърто време остана Фернандо Алонсо от Рено, а шестата, седмата и осмата позиция заеха съответно Нико Розберг от Уилямс, Себастиан Фетел от Торо Росо и Ник Хайдфелд от БМВ Заубер.

Макларън - Мерцедес се надяват Хамилтън да потвърди отличната си форма и да триумфира на "Хокенхайм", тъй като "сребърните стрели" не са печелили на това трасе от 1998 година, когато победата бе завоювана от двукратния световен шампион Мика Хакинен.