Хамилтън: Мога да спра Алонсо
Хамилтън: Мога да спра Алонсо / netinfo
Пилотът на МакЛарън Люис Хамилтън смята, че има такова въздействие върху Фернандо Алонсо, което може да му помогне да стане шампион във Формула 1 този сезон.

„Никога не съм познавал някого, който да ми бъде такъв конкурент, какъвто съм аз на Алонсо. Той е много близо. Мисля, че аз съм по-конкурентоспособен от него. Не знам защо се получава така, може би, защото съм по-млад”, коментира 22-годишният британец. „Ако бъда постоянен, тогава не виждам причина, защо да не спечеля титлата”, сподели Хамилтън и добави: „Но все пак все още се уча”.

Дебютантът във Формулата призна, че харесва съотборника си Алонсо. „Фернандо е страхотен. Изпитвам голям респект към него. Двамата се разбираме чудесно. Мисля, че испанските и английските медии разпространяват само спекулации и винаги вадят думите ни от контекста”, обясни Хамилтън.

„Ние обаче се подкрепяме взаимно, защото се уважаваме един друг. Смятам, че трябва да говорим един за друг само когато сме заедно, за да не се получават недоразумения. Никога няма да направя негативен коментар за Алонсо, защото съм респектиран от него”, каза Хамилтън и добави, че въпреки това двамата са конкуренти и искат да печелят. „Всеки един от нас иска да побеждава, но никога не сме се карали за това. Когато спечелих в Индианаполис, той дойде и ми каза: „Поздравления! Ти си голям професионалист!”, сподели британецът.