Хамилтън: Чувствам се по-силен от миналата година
Хамилтън: Чувствам се по-силен от миналата година / netinfo
Пилотът на МакЛарън Люис Хамилтън е много оптимистично настроен като заяви, че се чувства способен да спечели Формула 1 през новия сезон.

Миналата година, в дебютния си сезон, британският пилот грабна четири победи и общо 12 пъти се качи на стълбичката на победителите, като в последното състезание изпусна титлата във Формула 1.

„Чувствам се много, много оптимистично за сезон 2008/2009. Миналата година се представих много добре и съм доволен от опита, който натрупах в дебюта си”, заяви Хамилтън.

„Това, че успях да проследя как еволюира колата ми и колко е добра в момента ми вдъхва допълнителна увереност за предстоящите състезания. Това показва, колко здраво са работили всички от екипа по поддръжката на болида”, добави пилотът на МакЛарън.

„Разбира се, очаквам сезонът да бъде много труден. Относно първото Гран При – познавам пистата в Австралия изключително добре, запознат съм с всички завой, като изключим един от новите. Чувствам, че възможностите ми за победа са още по-големи от миналата година”, коментира още британецът.

Съотборникът му Хейки Ковалайнен, който дойде на мястото на Фернандо Алонсо, побърза да каже, че няма да се превръща в сянка на Хамилтън.

„Очевидно, Люис е сред фаворитите за титлата тази година, след като миналата я изпусна съвсем за малко. За мен ще бъде голямо предизвикателство да го победя и ще направя всичко възможно в тази посока. Люис пък ще направи всичко възможно да ме победи. Мисля, че ситуацията е добре. Мисля, че ще успея да го притискам през цялата година”, каза Ковалайнен