Хамбургер почти премина груповата фаза на УЕФА
Хамбургер почти премина груповата фаза на УЕФА / netinfo

Хамбургер победи с класическото 3:0 Рен в мач от груповата фаза на турнира за Купата на УЕФА и по този начин почти си осигури участие в следващия етап.

Във втората си среща от надпреварата отборът отстранил Литекс се наложи по категоричен начин като домакин на тима, който не допусна Локомотив София да влезе в групите на този турнир.

Рафаел ван дер Ваарт откри резултата в 30-та минута след отлична асистенция на Ивица Олич. До почивката зрителите на стадиона в Хамбург не видяха повече попадения, но за сметка на това след повторната поява на играчите феновете станаха свидетели на още два гола във вратата на френския тим, въпреки че за това трябваше да почакат почти до края на двубоя.

Едва в 84-та минута падна второто попадение, дело на влезлия като резерва на Олич – Мотинг.

В даденото от съдията продължение Мохамед Зидан бе фаулиран в наказателното поле на гостите и така потърпевшият успя да се възползва максимално от отсъдения 11-метров наказателен удар.

След този успех Хамбургер зае еднолично първото място с 6 точки и няма как да бъде изместен, въпреки че все още не се е изиграла втората среща в Група Д между отборите на Бран и Динамо Загреб.