Guardian: Бербатов се сбогува с Тотнъм
Guardian: Бербатов се сбогува с Тотнъм / netinfo
Трансферът на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед ще бъде финализиран този уикенд, пише в днешния си брой авторитетният всекидневник Guardian. Изданието разкрива, че вчера българинът е бил забелязан на тренировъчното игрище на Тотнъм в Есекс да се ръкува със съотборниците си, като видимо се е сбогувал с тях. Ясен знак, че трансферът ще се осъществи до края на прозореца утре през нощта, е и фактът, че Бербо отново остана извън групата на „шпорите” за мача от Премиършип. Утре Тотнъм има тежък двубой с Челси, като не е ясно дали ще може да използва Роман Павлюченко. Рано тази сутрин руснакът бе видят от бдителни репортери да пристига в клуба от Северен Лондон.

Манчестър Юнайтед от своя страна пусна Луис Саха в Евертън без пари, с което обаче си осигури допълнително свободни средства за заплатата на Бербатов. Заедно Саха и продаденият миналата седмица Микаел Силвестре взимаха над 100000 паунда на седмица, така че сега Юнайтед може да си позволи да даде и 80000 на българския голмайстор.

Междувременно, спортният директор на Тотнъм Деймиън Комоли заяви, че очаква да приключи няколко сделки преди затварянето на трансферния прозорец. Ведран Чорлука от Ман Сити и Мигел Велосо от Спортинг продължават да са сред преследваните цели, докато почти сигурно Андрей Аршавин остава извън борда.