Грозданов: Грешката ми е, че не убедих шефовете за развитието на тима
Грозданов: Грешката ми е, че не убедих шефовете за развитието на тима / netinfo
- Г-н Грозданов, да потвърдите новината, че сте подали оставка от Локомотив Сф?

- Да, това е вярно.

- А кога взехте това решение?

- То зрееше още в последните мачове, в последния месец. Особено след мачовете с Ботев Пд, както за Купата, така и за първенството. Тогава, когато се създадоха едни конфликтни ситуации.

- Като че ли имахте намерение да изкарате договора си, който бе до края на сезона?

- Аз имах намерение, но не исках тогава да подавам оставка, след тези упреци, които дойдоха от различни страни, когато се създадоха едни интриги около нас. Тогава обаче идваше мача на истината с ЦСКА и може би щях да бъда упрекнат, че напускам точно тогава, а аз никога не съм се плашил от важните мачове за отбора.

- А разговаряхте ли вече с ръководството?

- Да, разговарях и те приемат това с достойнство. Разбира се, трябва да има и промяна, защото в последните мачове отборът има спад в играта си. И ако наистина съм виновен аз, тогава добрият вариант е отборът да продължи с друг човек.

- Много е рано да се правят оценки кой е виновен и кой – не, но все пак вашата оценка за прекараното време в Локомотив Сф, а то е три години и половина?

- Аз изкарах прекрасни години в Локомотив. Рядко треньор може да изкара толкова време с една възходяща линия. Просто от нищото стигнахме до европейските турнири, а и там се представихме добре. За добро или за лошо на някои хора отборът е на трето място в първенството и продължава да се бори за европейските визи. Така че няма за какво да съжалявам лично аз за престоя ми.

- Мъчно ли ви е, че напускате?

- На всеки му е мъчно, когато се разделя с нещо, което е създал. А аз мога да кажа, че съм един от създателите на този отбор.

- Като приятелски съвет какъв бихте дали на шефовете на Локомотив за бъдещето на отбора?

- Като приятелски съвет, аз отдавна съм разговарял с тях и това е може би единствената ми грешка, че не можах да ги убедя в някои неща.

- Например?

- Казвам само това. Не можах да ги убедя как да продължи развитието на този отбор.

- А вашето развитие как ще продължи?

- Първо ще трябва да си почина, защото напоследък ми се събраха доста неща. Първо ще си почина, а после ще мисля за моето развитие.

- Някъде се прокрадна, че може да поемете отбор от Кипър през лятото?

- Има време дотогава, когато нещата станат сигурни, ще ви информирам.