Григор Димитров се смъкна на 16-а позиция в ранглистата
Григор Димитров се смъкна на 16-а позиция в ранглистата / снимка: Guliver/Getty Images

Григор Димитров изпадна от топ 15 на тенисистите и вече заема 16-ата позиция в ранглистата. Той бе елиминиран в трети кръг на Уимбълдън и по този начин не успя да защити спечелените 720 точки от достигането си до полуфиналите през 2014-а, а това доведе до спад от пет позиции в новото издание на световната ранглиста. Гришо има актив от 1970 точки, съобщава Gong.bg.

За първата ни ракета, който през този уикенд ще вземе участие в двубоя между България и Люксембург от Купа "Дейвис", това е най-ниското му класиране от 15 месеца насам, след като за последно заемаше тази позиция на 21 април 2014 година.

Добрата новина за Григор е, че до края на настоящия сезон ще има да защитава по-голям брой точки единствено на предстоящия Мастърс в Монреал, където преди година спечели 360 точки с достигането си до полуфиналите.

Втора ракета на България в тазседмичното издание на ранглистата вече е Димитър Кузманов, който се изкачва с 11 позиции до №316, а Топ 5 на най-добрите ни тенисисти се допълва от Димитър Кутровски (№329), Александър Лазов (№338) и Данаил Търпов (№1000).