Грасхопър удави акулите и в България
Грасхопър удави акулите и в България / netinfo
Черноморец загуби втората си среща от третия кръг на Интертото срещу Грасхопър с 0:1 и с общ резултат от 4:0 швейцарският тим се класира за турнира за Купата на УЕФА. Реваншът, който се игра на стадион „Георги Аспарухов”, бе равностоен, но българският тим не успя нито да стигне до успеха, нито да навакса пасива си от първия мач.

„Акулите” имаха шанса да запишат поне почетно равенство, но в последната минута от редовното време Ковачев пропиля отсъдена от главния рефер дузпа.

През първото полувреме двата отбора се отчетоха с по едно по-сериозно положение. В 26-та минута Любчо Любенов центрира, Ники Кръстев засече топката, но вратарят на гостите изби кълбото.

Шест минути по-късно Грасхопър стигна до първото си по-опасно положение, с което да застраши мрежата на „акулите”. Кабаняс стреля от границата на наказателното поле, но Владислав Стоянов спаси.

След почивката обаче играчите на Ханс Петер Латур първи стигнаха до попадението. В 53-та минута Раул Бобадила след два финта прати кълбото в мрежата на Черноморец за 1:0.

Въпреки опитите на „акулите” до втори гол в мача така и не се стигна. В 75-та минута Любчо Любенов падна, топката стигна до Ванчо Траянов, който стреля, но в аут. Малко след това и Мартин Петров записа пропуск след удар от пряк свободен удар - топката се удари в десния страничен стълб и излезе в корнер.

В края на мача отново Петров изработи дузпа за Черноморец, след като падна в наказателното поле. Старши треньорът Димитър Димитров обаче реши Ковачев да застане зад бялата точка, но той не успя да реализира и пропусна чудесната възможност да изравни резултата.

Така след този успех Грасхопър се класира за втория предварителен кръг в турнира за Купата на УЕФА.