Грасхопър се оказа твърде голяма хапка за Черноморец
Грасхопър се оказа твърде голяма хапка за Черноморец / gong.bg
Черноморец Бургас не успя да се справи с швейцарския Грасхопър и отстъпи с 0:3 като гост в първата среща от третия, последен кръг на Интертото. Победителят от този сблъсък ще се класира за участие в турнира за Купата на УЕФА.

На стадион „Лецигрунд” в Цюрих момчетата на Димитър Димитров-Херо не успяха да се противопоставят сериозно на някогашния гранд Грасхопър и позволиха да бъдат надиграни. Домакините не нападаха особено стремително, но с малко удари към вратата вкараха достатъчно попадения, които да им дават спокойствие преди реванша.

Първата добра атака в мача обаче бе дело на Черноморец, като в 12-та минута Мишел проби отдясно, нахлу в наказателното поле, но вместо да подаде, реши да стреля сам и сгреши.

Резултатът бе открит в 21-та минута, след груба грешка на вратаря Владо Стоянов. Той излезе неразчетено след центриране на Сарате, което предизвика смут в отбраната на бургазлии, и Веро Салатич се разписа. Точно 20 минути по-късно Гонзало Сарате проби в наказателното поле и след хубавата самостоятелна акция отбеляза втори гол.

След почивката отново Грасхопър имаше по-опасни положения, като Ясин и Бобадия имаха възможност да огорчат отново „акулите”, но Стоянов спаси.

Траянов и Дуду имаха възможност да върнат поне едно попадение за Черноморец, и така да върнат интригата в двубоя, но и двамата нямаха късмет, като стражът Якупович спасяваше всички удари.

Точка на спора обаче сложи влезлият като резерва Самел Шабанович, който вкара трети гол в полза на Грасхопър в 79-та минута. Черногорският нападател се разписа след двойно подаване с Риналдо, той пое на гърди и с мощен шут прати топката в мрежата на Черноморец за 3:0.

Реваншът е на 26 юли от 20:45 минути на стадион „Георги Аспарухов”.