Грант иска плейоф за титлата
Грант иска плейоф за титлата / netinfo
Мениджърът на Челси Аврам Грант пожела в Англия да се въведе плейоф, който да определи шампиона, ако лидерите във Висшата лига са с равен брой точки след последния кръг.

В момента титлата се решава от головата разлика, като по тази причина мач преди края, сините изостават в класирането от Манчестър Юнайтед и са аутсайдери за титлата, въпреки равния точков актив на двата тима.

„Разбира се, че имам интерес да кажа това, но аз харесвам системата в Италия. Те играят плейофен мач, ако са равни и Скудетото се решава по-този начин”, заяви Грант.

„Понякога отборите отбелязват повече голове срещу слабаците и по тази причина, головата им разлика е по-добра. Когато ти липсват толкова играчи, целта е просто да спечелиш”, каза израелецът, напомняйки за отсъствието заради Купата на африканските нации.

„Трябва да кажа, че Юнайтед игра много добър футбол през този сезон, а Алекс Фъргюсън каза, че мисли, че това е неговият най-добър сезон, откакто е там, но накрая се гледат точките”, добави Аврам Грант.

В неделя Челси посреща Болтън и трябва да се надява на своя победа и издънка на червените дяволи, които по същото време гостуват на Уигън.