Грацията Силвия Митева обра медалите в София
Грацията Силвия Митева обра медалите в София / netinfo

Шампионката в многобоя Силвия Митева спечели всичките четири златни медала във финалите на отделните уреди при жените на 15-тия международен турнир за "Купа Левски" и Приз "Маргарита Рангелова".

Състезанието, което се организира от клуб по художествена гимнастика "Левски", завърши тази вечер в столичната зала "Универсиада".

Митева получи оценки от 16.800 точки на обръч, 16.150 точки на въже, 15.775 точки на бухалки и 16.650 точки на лента.

На обръч втора е Масами Козай (Япония) с 15.100 точки, а трета - Моника Ведричкова (България) с 14.925 точки. На въже след Митева са Масами Козай с 15.425 точки и Велислава Христова (България) с 15.325 точки. На бухалки среброто и бронза са съответно за Велислава Христова с 15.750 точки и Масами Козай с 15.000 точки, а на лента втора е Моника Ведричкова с 15.500 точки и трета - Масами Козай с 15.250 точки.

При девойките първа на всичките четири уреда стана Мартина Грозева (България), която вчера спечели многобоя. Другите две българки спечелиха по два медала - Анастасия Киссе е втора на лента и въже, а Наталия Тончева втора на обръч и трета на топка.

Туркинята Невин Севинч взе четири медала - един сребърен на топка и три бронзови - на лента, обръч и въже.

Призът носи името на голямата журналистка Маргарита Рангелова, посветила живота си на българският спорт, написала редица статии и книги, отдала цялата си енергия и дух за популяризирането на художествената гимнастика. Това е единствената спортна проява посветена на името на спортен журналист.