Грациите ни са все още в Москва
Грациите ни са все още в Москва / gong.bg
Българският национален отбор по художествена гимнастикавсе още е на московското летище Шереметиево-2. Грациите трябваше да излетят вчера следобед към Пекин.

Специално за ГОНГ Илиана Раева заяви към 23 часа снощи, чевсички българки са на трети самолет, но вече час и половина той не излита.

Официалната причина е технически причини, но на борда на самолета се говори, че причината е компания "Аерофлот", която се опитва да прави икономии за сметка на други неща.

Това огромно закъснение ще обърка тотално програмата на националките за Олимпиадата в Пекин и ще ги лиши от минимум един ден подготовка.

„Предупредих всички, че ако не ни качат на самолета, ще направя невероятен скандал. Прехвърлят ни от самолет на самолет, сега вече сме на трети, но и в него седим от час и половина и не тръгваме. Настана истинска суматоха, ужасна блъсканица, в която Мариета Дукова за малко не се задуши, едва я измъкнах. Сега в момента отзад в самолета не знам какво става, има дублирани места, пълен хаос," заяви от борда на самолета Илиана Раева.

По информация на руските медии, полет SU 573 е трябвало да излети в 18:05 московско време. Пасажерите били качени на борда, но след половин час им обяснили, че се налага допълнителна техническа проверка, а след още половин час ги накарали да слязат от самолета, тъй като трябвало да се извърши поправка. Освен българските момичета, на борда имало още много китайски граждани, както и руски фенове, пътуващи на Олимпиадата, сред тях и малки деца.

Всички руски агенции отбелязват, че с този полет е трябвало да лети нашият отбор, в който са Симона Пейчева и Елизабет Паисиева, както и ансамбълът, който е един от претендентите за олимпийски медал.

Освен полета на грациите, изобщо не бе обявен и друг предвиден полет за Пекин - SU 571. На неговия борд трябваше да бъде руският отбор по лека атлетика, включително олимпийската шампионка Татяна Лебедева, тежкоатлети и отборът по скачане на батут, в който е олимпийската шампионка Ирина Караваева.