Горчив дебют за Киево
Горчив дебют за Киево / netinfo

"Киево - наивност и пълна липса на късмет" и "Горчива Шампионска лига за Киево - отменен гол и съмнителна дузпа" са двете основни заглавия, под които днес италианският печат коментира загубата веронците срещу Левски.

Завърши зле, но не се подвеждайте от резултата. Киево игра с характер и единственият му недостатък е, че не успя да вкара поне един гол при изобилието на създадени положения.

Нямаше късмет и беше накълцан от съдията - непретенциозния 42-годишен Яра от Чешката република. На живо, без видеоповторение, ясното усещане е, че Киево беше ощетен от свирката на посредствения рефер, пише Гадзета дело спорт.

Резултатът е прекалено категоричен и лъжовен. Левски е добър отбор, но въобще не прекърши Киево, който продължително време диктуваше играта. /БТА/

Левски потвърди, че носи заплаха от средната линия напред с качествени играчи като Телкийски и Йовов, който се оказа най-добрият на терена с пробивите си отляво.

Това беше парадоксален мач, в който Киево бродираше гоблена, а Левски му го късаше с контраатака. Обикновено италианските отбори се бранят и тръгват да контрират, а в софийската вечер стана обратното, което според нас трябва да бъде оценено като заслуга, защото малкият Киево срещна с открито лице един от двата най-силни клуба на България - другият е ЦСКА, коментира спортният всекидневник.

Жалко, но няма място за отчаяние. Киево запазва шансове и въпросът не е приключен. Отбраната на Левски е посредствена, особено що се отнася до страничните бранители, а централните защитници са нестабилни, докато вратарят изглеждаше несигурен в излизанията. След две седмици на стадион "Бентегоди" българите трябва да бъдат обработени по фланговете, без обаче да се разкриваме за убийствените им контраатаки. Мисията е трудна, но не е невъзможна, окуражава веронците Гадзета дело спорт.

На друго мнение е вестник Джорно, който изтъква, че сега ще бъде необходимо чудо, за да може да се обърне сложната ситуация от 0:2 в полза на един лишен от късмет и неопитен Киево. След 15 дни ще трябва повече конкретност пред вратата, повече внимание в защита и един пълен стадион, който още от началото да изплаши подценявания досега противник. С показаното, особено през първото полувреме, Левски остави цялостното впечатление, че е скромен отбор, смята Джорно.

Вестникът дава оценка 7 /по десетобалната система/ само на Боримиров и Домовчийски. Останалите състезатели на Левски получават между 6 и 6,5. При Киево оценките са между 5 и 6. Шестици са присъдени на двамата треньори и на главния съдия.

Стръмен се оказа дебютът на Киево в Европа на грандовете. Без кой знае каква подготовка отборът, който беше катапултиран в предварителния кръг заради чуждите нещастия /наказанията около футболния скандал в Италия - бел.кор./, едвам успя да помирише атмосферата на Шампионската лига и отнесе два шамара, които са последица от италианската наивност и изпитаната българска хитрост.

След видяното в София, задачата на "Бентегоди" е титанична. Защото е вярно, че Киево действа със себеотрицание, дух и сърце, но момчетата на Стоилов не му отстъпват и тяхното допълнително оръжие е скоростта и издържливостта, отбелязва всекидневникът Република.

Много са двата гола разлика между отборите. Киево си игра играта, но беше наказан при две наивни грешки. Сега става още по-трудно. Веронците ще заложат на гордостта, за да обърнат резултата, съзнавайки че срещу тях не играят марсианци. Не обаче разликата в техническото ниво ще бъде решаваща. Вероятно решаващи ще са двата гола, инкасирани в София, заключава Република.