Гонг посрещна одобрения Пранди с луканка
Гонг посрещна одобрения Пранди с луканка / netinfo
Спазвайки етикета, Гонг посрещна в София новия национален треньор на волейболистите ни с подарък. След като Професора ни дари с традиционните за Кунео бонбони „кунези”, в България италианецът получи от нас луканка, тъй като научихме, че с този местен деликатес му е познат и го харесва.

Силвано Пранди пристигна в София по обяд и ще остане в столицата само няколко часа. Очакваше се той да присъства от самото начало на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол. Това обаче не стана.

Точно в 14 часа Любо Ганев напусна заседанието на УС, за да повика Силвано Пранди. Професора кацна малко след 12:30 часа в София, като на аерогарата бе посрещнат от Илия Илиев. Специалистът чакаше не в хотел Радисън, а на неизвестно място, членовете на УС на БФВ да го одобрят за селекционер на националния ни отбор. Ганев излезе от залата с думите „Отивам да повикам Пранди”.

Заседанието започна малко след обявения час 13. Пред хотела имаше стълпотворение от репортери, които очакваха идването на италианеца и не удостоиха с вниманието си старта на заседанието. УС има две точки в дневния ред – избор на нов старши треньор на националния ни отбор и приемане на нови клубове за членове на БФВ.

Буквално пет минути след това Пранди дойде в хотела и веднага забеляза вече познатия му представител на Гонг. Сериозното изражение, с което пристигна, се промени и с усмивка поздрави. 60-годишният треньор доста се зарадва на дара.

След срещата си с членовете на УС, Силвано Пранди и президентът на БФВ ще направят изявления.