Голяма метла ще играе в Барса след края на сезона
Голяма метла ще играе в Барса след края на сезона / netinfo
Отборът на Барселона ще започне масова чистка през лятото според испанските медии, заради втората си поредна година без трофей.

Осем играчи ще напуснат „Камп Ноу" в края на сезона, включително Роналдиньо, Деко, Лилиан Тюрам, Джанлука Дзамброта и Ейдур Гудьонсен, докато все още не е ясно дали това ще се случи с Тиери Анри, Рафаел Маркес и Джовани Дос Сантос, съобщава авторитетното издание „Marca”.

Наставникът Франк Рийкард ще бъде освободен, а фаворит за негов заместник е Хосеп Гуардиола. Спекулациите за сътресения в каталунския клуб бяха потвърдени от техническия директор на тима Чики Бегиристайн, който призна, че вече е решено да се направят промени.

Той заяви за „Барса ТВ”: „Липсата на успехи ни кара да направим някои промени. Дори и да бяхме отишли в Москва, нищо нямаше да промени нашето решение да променим доста неща. Никога не сме импровизирали, не сме го правили преди, няма да го направим и сега. Всичко е готово, но ни трябва време. В началото на сезона никой не се съмняваше в качествата на отбора, но нещата не тръгнаха добре. Аз виня за това играчите, треньорите и техническия щаб. Да не спечелим трофей е голямо разочарование за нас, имайки предвид имената на нашите футболисти”.

Относно треньора Рийкард, Бегиристайн добави: „Рийкард свърши отлична работа – той е честен човек и е отдаден на клуба. Трябва да намери начин да завършим сезона с достойнство. Трябва да спечелим останалите четири мача до края на сезона".