Гол на Бардон при 3:3 срещу Интер, Вердер се издъни
Гол на Бардон при 3:3 срещу Интер, Вердер се издъни / БГНЕС
Анортозис сътвори изненадата срещу Интер в среща от груповата фаза на Шампионската лига, след като кипърският тим се добра до 3:3 на свой терен. За домакините 78 минути игра бившият футболист на Левски Седрик Бардон, който освен това вкара първия гол за своя тим.

След допуснатото равенство тимът, воден от Жозе Моуриньо пропусна възможността още сега да си осигури участието в следващия етап на Шампионската лига.

Головият трилър стартира още в 14-та минута, след шут на Златан Ибрахимович от фаул, вратарят изби, а при добавката Балотели реализира за 1:0. В 31-та минута дойде и мигът на Бардон, който след груба грешка Никола Бурдисо, получи топката на опразнена врата, за да изравни за 1:1.

Интер отново излезе напред в резултата след гол на Марко Матераци минута преди почивката, само след няколко секунди обаче кипърският тим отново стигна до равенството чрез Панаги в продължението на първата част.

След почивката, отново след грешка на Бурдисо, Фрусос изведе домакините напред след мощен шут от наказателното поле в 49-та минута.

За радост на италианските фенове обаче Интер се добра до 3:3 в 81-та минута след гол на Круз. По този начин Интер набра осем точки и отново е начело в Група В, следван от Анортозис с 5.

В другата среща от групата, Панатинайкос победи като гост Вердер Бремен с 3:0, с което успя поне на този етап да запази шансовете си, ако не да продължи напред в Шампионската лига, то поне да попадне в Купата на УЕФА, ако успее да запази третото място и след последния мач от груповия етап на надпреварата.

Въпреки че срещата се игра в Германия, домакините не съумяха да се възползват от домакинското си преимущество, а Хенк тен Кате намери начина, по който да изненада съперника.

Головото шоу на Панатинайкос започна едва в 58-та минута, когато падна и първият гол. Манциос вкара за 1:0, а след това класическият резултат бе оформен съответно от Карагунис в 70-та, и Циолис в 83-та минута.

Група В:

1. Интер 8

2. Анортозис 5

3. ПАО 4

4. Вердер 3