Гийом: Обичам ЦСКА, никой от клуба не ме е търсил
Гийом: Обичам ЦСКА, никой от клуба не ме е търсил / netinfo
Нападателят на ЦСКА Гийом Да Заади, който в момента играе под наем в китайския Чангчун Ятай даде специално интервю за Гонг, в което говори за спечелената шампионска титла на Китай, за ЦСКА и за своите бъдещи планове.

„Много благодаря за това интервю. Когато аз дойдох тук, клубът беше на шесто място. Тук ме посрещнаха много добре. Всички ме обичат. Чувствам се добре в клуба. Имам всички условия, за да играя добре. В последния мач днес спечелихме с 4:1 и станахме шампиони. Затова аз съм много доволен. Днес вкарах един гол, а в събота два.

На въпрос какви са отношенията между него и ЦСКА, тъмнокожият футболист заяви: „Аз много обичам ЦСКА и направих много с ЦСКА. В края обаче имах проблеми с треньора, не играех и затова реших да замина. Знам, че сега в ЦСКА са събрани много нападатели. Тук в китайския ми клуб всички много ме обичат и ще ми предложат добър нов контракт”.

Въпреки че има договор за още 6 месеца с ЦСКА, Гийом смята, че ще остане в Китай: „Когато дойдох тук, изобщо не съм мислел, че ще стана шампион. Но ето че с Божия помощ станах. Всичко е ОК и аз съм щастлив. Ятай ми казаха, че искат да остана. Треньорът е говорил с ръководството. Ще преговаряме с ЦСКА. Тук станах шампион и едва ли ще позволят да си тръгна. Вече поговорихме за удължаване на договора ми. Според мен в ЦСКА има много нападатели и играчи в момента. Не знам какво ще се случи. Сега ми предстои малко почивка и след това ще видим. Бих се върнал в България за 2 седмици ваканция”.

Той също така призна, че никой от армейския клуб, освен Абдер Кабус, не го е търсил.

„Не знам още. Ние говорихме и китайците ми казаха, че колкото трябва, ще пратят, за да ме имат. Казаха ми, че ще ми предоставят по-добри условия. Когато се върна от ваканция, пак ще говорим”, сподели нападателят относно трансферната си сума.

„ЦСКА е добър отбор и това, което мога да кажа на отбора е да им пожелая късмет. Тази година да станат шампиони, а догодина да участват в Шампионската лига. ЦСКА е голям отбор и никога няма да забравя феновете на този отбор, защото те много ме обичаха, когато играех в България. Нека ЦСКА да стане шампион, най-вече за тях, за феновете. Дали ще се върна там, не знам, във футбола никога нищо не може да се твърди със сигурност, но в момента се чувствам много добре в Китай. Сигурен съм обаче, че ще посещавам България ,защото това е една страна, която обичам много. Благодаря на ЦСКА и на хората, които работят в този клуб”.

Гийомо призна, че ако шефовете на ЦСКА го викнат за разговори относно договора му, с удоволствие ще дойде.

„Станахме шампиони като гости, но разбрахме, че в Чанг Чун вече празнуват. Утре се прибираме и всички ни чакат. Президентът ни поздрави лично, много се радва и ни обеща пир”.

„Китайското първенство е доста силно. Залага се на физиката и се играе много бърз футбол, доста е скоростно. Позволяват го и терените. В Китай всички стадиони са страхотни, приветливи и големи. Можеш да играеш спокойно, има доста чужденци – бразилци, хървати и други, има и доста чужденци треньори. Нивото е добро. Просто китайците имат доста пари и могат да си го позволят. Сега ще постоя няколко дни, ще си взема и премията за шампионската титла, после ще си вземе самолетен билет сигурно ще се върна за следващия сезон, но ще видим”, продължава разказа си Да Заади.

„Живея в не много голям град, има по 3-4 милиона жители. Животът е хубав, интересно е. Феновете са добри и отзивчиви. След тренировки ни чакат. Има доста африкански студенти, които идват на и на тренировките. Понякога се виждам с тях, ходим да пием кафе. Иначе си стоя вкъщи, гледам телевизия, филми, слушам музика, стандартните неща. Китайците много обичат футбола, на всеки мач стадионите са пълни. Ревностно подкрепят отбора си.

„Казват ми „Да Да Ди”. Странно ми е, в началото въобще не ги разбирах, че ми викат. Но вече свикнах да разбирам, когато произнасят името ми. Тук съм „Да Да Ди”.

Гийом призна, че китайският език е много труден и знае едва две думи, но въпреки това няма проблеми с комуникацията.