Гигс: Бербатов е роден за Манчестър Юнайтед
Гигс: Бербатов е роден за Манчестър Юнайтед / netinfo
Ветеранът в състава на Манчестър Юнайтед Райън Гигс вярва, че новото попълнение Димитър Бербатов ще се окаже много добро попадение за клуба. Българският нападател премина на „Олд Трафърд” след истинска драма в последния ден от трансферния прозорец, като за него бяха платени 32 милиона паунда на Тотнъм.

Дебютът на Бербо за Юнайтед ще се състои утре срещу Ливърпул.

Въпреки краткото време, което българският капитан имаше да се приспособи към новите си съотборници, заради световните квалификации, Гигс е на мнение, че Бербатов ще окаже моментално влияние върху тима.

„Бербатов е играч от типа Манчестър Юнайтед,” каза бившият капитан на Уелс. „Той има физика и осанка, която ще придаде нещо различно на отбора, от това на Уейн Рууни и Карлос Тевес. За толкова висок играч, той има страхотно докосване. Но личността му също е значима, тя е точно такава, каквато му е необходима за успех в Манчестър Юнайтед.”

Все още не е ясно дали сър Алекс Фъргюсън ще даде титулярно място на Бербатов за дербито утре, или нападателят ще трябва да остане на пейката. При всички положения, Гигс е доволен, че повече няма да му се налага да играе срещу българина.

„Радвам се, че Димитър вече е от моя отбор,” добави Гигс. „Запознах се с качествата му лично, когато играхме срещу Тотнъм. Убеден съм, че той е отлично попълнение.”