Гигов надъхва Локо София за мача с ЦСКА
Гигов надъхва Локо София за мача с ЦСКА / netinfo
Президентът на Локомотив София Николай Гигов надъха своите футболисти за победа в дербито с ЦСКА в събота. Босът на „червено-черните” проведе 15 минутен разговор със своите подопечни, след което взе участие в първата за седмицата тренировка.

Гигов има обичая да надъхва своите в деня преди съответните срещи, но отчитайки важността на двубоя, явно този път е решил да бъде близо до отбора си от самото начало.

Португалецът Аделино Лопеш се прибра в България и направи пълноценна тренировка с тима. Същото се отнася и за Иво Иванов, който също не беше на 100 процента готов до преди дни.

Голмайсторът на първенството до момента Марчо Дафчев страда от конюнктивит (възпаление на очите) и тренира на индивидуален режим. Лекарите обаче дават надежди, че той ще се оправи до събота. Най-зле към момента от контузените изглежда Димо Атанасов, който има хематом на главата получен още в първия пролетен кръг срещу Локомотив Пловдив. Стефан Грозданов разчита много на това да използва пълния потенциал на състава си за дербито с лидера.

Има вероятност дори хърватинът Ваня Дзаферович да получи права за двубоя, ако преди това вицепрезидентът Ангел Марин разпише указа за произвеждането на Дарко Савич в български гражданин.

Левият бек Стефан Дончев все още чака своята китайска виза и за сега тренира с отбора. Както Гонг първи съобщи, Дончев ще замине за Китай, където евентуално ще подпише с тима на Калоян Караджинов и Георги Чиликов - Далиен.