Гигов: До две години сме шампиони
Гигов: До две години сме шампиони / netinfo
Президентът на Локомотив София Николай Гигов заяви, че е изключително доволен, че правителството най-после взе решение да даде стадионите на клубовете, което ще позволи да се инвестират сериозни суми за реконструкция на съоръжението.

Гигов, който е най-дълъг стаж като президент сред колегите си в А група, заяви че във футбола не е печелил само едно нещо – титлата на България и тя ще бъде спечелена до две години.

„Стадион Локомотив като стадион е един от най-хубавите в България, тъй като той е правен по плана на стадиона на Щутгарт и смятам, че със сериозна инвестиция на него след време може да играе националния отбор на България”, каза собственикът на Локо София.

Гигов заяви, че ще използва прилежащите площи на съоръжението за изграждане тренировъчни игрища за тима и школата, тъй като в момента те не достигат.

„Да се надяваме, че ще продължаваме да играем всяка година в европейските клубни турнири, което ни задължава да го направим. При тези стадиони, които виждаме в Европа, не можем да продължим да сме в такъв вид”, отбелязва Гигов.

Босът на железничарите заяви, че все още не е ясно точно на каква стойност ще бъде реконструкцията, но инвестицията ще бъде от порядъка на няколко милиона лева.

„Целта на Локомотив през този сезон е участие в евротурнирите”, каза още Гигов, който смята, че шампионатът трябва да продължи да бъде с 16 отбора, тъй като със съкращаване на бройката ще бъдат загубени част от футболните центрове у нас.

„При осем мача без загуба в евротурнирите, които едва ли скоро български отбор ще постигне, значи имаме сериозно присъствие. Във футбола имам всичко с едно изключение и ще гледам да го постигна – титлата - ако не тази година, то другата или по-другата ще гледам тя да бъде наша”, обеща Гигов на феновете на Локомотив София.