Гибона стиска палци за Челси
Гибона стиска палци за Челси / netinfo
Капитанът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов ще получи медала си от титлата, спечелена с Ираклис в неделя. Гибона призна пред Гонг, че посрещането в Солун, след пристигането на тима при победата над Панатинайкос е било неописуемо, заради темперамента на гръцките фенове.

„В петък ще вдигнем трофея, тъй като много често, когато гостуващият отбор спечели шампионската титла трудно се провежда награждаването. Затова от федерацията са взели решение награждаването да се прави пред собствена публика, за да не се получават неприятни сцени”, уточни Пламен Константинов.

„На летището в Солун ни чакаха 4-5 хиляди привърженици на отбора. Цялата церемония по посрещането беше над час-час и половина, много факли, огньове, снимки, но такива са феновете в Гърция”, допълни пред Голлиния капитанът на националите ни.

„Контузията, която имах отшумява, но и се радвам, че успях да се съхраня. От друга страна, няма какво да си кривя душата, когато изиграеш един цял сезон, и не успееш да вземеш участие в последните 2-3 мача е тежко, но животът и дава, и взима.”

Пламен Константинов разкри, че тази вечер ще стиска палци за Челси. Сините се изправят срещу Ливърпул в среща от полуфиналите на Шампионската лига. „Привърженик съм от малък на Челси, може би се свързва с Левски. Логично - поради синия цвят. Така че съм бил фен на Челси още преди да започне епохата Абрамович и Челси да бъде сред топ отборите на Европа. Ще гледа мача в заведение на голям екран. Конкретно един любимец ми е трудно да кажа, но може би Дрогба, Макелеле. Харесват ми и футболистите на Ливърпул, но мисля, че им стига толкова късмет, време е шансът да мине вече на страната на Челси.”

Колкото до резултата, Гибона сподели, че го задоволява и резултат 0:0, но въпреки това „очаква все пак да стане интересен мач и да паднат голове, да кажем 2:1 за Челси.”

„Имах намерение да се прибера в петък вечер в София, заради едно награждаване, но за съжаление проблемът е, че това съвпада с награждаването тук на Ираклис, така че ще се прибера в събота в София”, завърши Пламен Константинов.