Гибона изригна срещу псевдомениджърите-пиявици
Гибона изригна срещу псевдомениджърите-пиявици / netinfo
Капитанът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов даде ексклузивно интервю за Гонг, в което взе на мушка, самопровъзгласилите се за мениджъри хора, които и в момента провалят трансферите на родните волейболни национали.
„Такива хора са наплашили Мостостал за договора с Тодор Алексиев. Отправили са ултиматуми и заплахи, че ако трансфера не се осъществи през тях, ще сезират FIVB и ще развалят договорката. Това не са мениджъри, а пиявици! Искат да вземат проценти, които не съществуват въобще в света на волейбола. Стига се до там, че зарибяват и родителите на играчите, заробват младите с доживотни договори. Бях потресен, когато разбрах, че „Господин Никой” Иван Ботев дори е включил моето име с списъка на състезателите, които той представлява. Такива хора се опитват да закачат някой лев около родните таланти. Правя официално изявление, което се надявам да бъде чуто от младите бъдещи волейболисти. Състезателите са работодатели на мениджърите, а не мениджърите са мащехи на състезателите”, бе малка част от това, което разкри Гибона.

Пламен Константинов пожела да разкрие и схемата на „мениджърите”, според която „Всеки с компютър и факс може да осъществява трансфери и да представлява играчи, според логиката на онези, които се пишат за мениджъри.”

Пълното изказване на Пламен Константинов може да чуете само тук!

Предлагаме ви и порочната схема, по която работят мениджърите, разказана от Гибона.