Гершон: Крайно време е някой да построи голяма зала в България
Гершон: Крайно време е някой да построи голяма зала в България / Снимка: Sofia Photo Agency
Старши треньорът на националния отбор по баскетбол Пини Гершон предвиди тежък мач за тима ни срещу Италия. Въпреки това специалистът не скри радостта си от победата над Финландия със 102:90 точки.

„Очаквахме тежък мач, Финландия е добър отбор. Имат много оръжия, имат добро нападение. Изненадаха ни с няколко елемента в играта. Щом сме отбелязали 102 точки това е показател. Това е начинът да постигаме победи”, сподели Пини Гершон.

„Следващите два мача са много тежки, ще бъде трудно до края на квалификациите. Колкото до Филип Виденов, изглежда положението му е сериозно. Но в една война няма начин да няма ранени”, добави израелецът.

„Мачът срещу Италия така или иначе ще е тежък, защото са в сериозна ситуация, ще бъде доста трудно за нас. Близо сме до 5-та победа, но няма да ги броим сега. Благодаря много на феновете,че дойдоха и ни подкрепиха, те свършиха чудесна работа”, добави Пини Гершон.

„Крайно време е някой да построи по-голяма зала в България. Това беше мач, който трябваше да бъде спечелен, а играчите се справиха много добре под напрежение, а да направиш това наистина значи нещо”, завърши Гершон.